Slaapmatten

De ideale slaapoplossing voor fanatieke kampeerders. Een slaapmatje ligt comfortabel en is bovenal zeer eenvoudig mee te nemen op reis. In ons assortiment vind je elk mogelijk type slaapmat: eenpersoons, tweepersoons, zelfopblazende slaapmatten, smal en compact of luxe en lekker dik.

17 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Self-inflating slaapmatten

Slaapmatten zijn een dunnere, stevigere variant op het luchtbed. Een slaapmat heeft in plaats van een dunnere plasticlaag een wat dikkere laag plastic. Hierdoor, en doordat er verschillende materialen worden gebruikt, is een slaapmat steviger dan een luchtbed. Ook zijn ze vaak wat kleiner en een stuk lichter dan een luchtbed. Hierdoor zijn slaapmatten makkelijker te tillen en beter op te bergen. Dit is ideaal voor de avontuurlijke vakantieganger, kampeerder of backpacker. Hij kan de slaapmat zo op de rugtas binden en weer verder trekken.

Veel slaapmatten zijn self-inflating. Dit houdt in dat de slaapmat zichzelf vult met lucht wanneer u het ventiel opendraait. Hierdoor hoeft u zich niet in te spannen om de slaapmat met lucht te vullen en kunt u zich met andere zaken bezighouden of natuurlijk even lekker ontspannen.

De voordelen van een self-inflating slaapmat

Hieronder staan de voordelen van een self-inflating slaapmat opgesomd.

- Het formaat: een slaapmat is kleiner dan een luchtbed en daardoor ook kleiner op te bergen. Door goed op te vouwen of op te rollen kan een slaapmat heel klein worden opgeborgen en zonder veel ruimte in te nemen meegenomen worden. Hierdoor is een slaapmat ideaal voor kampeerders en backpackers. Er bestaan ook grotere, bredere en meer comfortabele slaapmatten. Deze nemen natuurlijk iets meer ruimte in, maar zijn alsnog makkelijker mee te nemen dan een luchtbed.
- Het gewicht: alle slaapmatten zijn lichter dan een luchtbed en daardoor makkelijker te tillen. Het gewicht dat u bespaart met een goede slaapmat kunt u vullen met nuttige dingen, of u kunt licht bepakt op reis gaan.
- De stevige ondergrond: een slaapmat is veel steviger dan een luchtbed. Een luchtbed bestaat meestal uit een vrij dunne laag plastic die wordt gevuld met lucht. Het luchtbed wordt daardoor groot en ligt comfortabel, maar is door het dunne plastic ook redelijk wiebelig en niet erg stevig. Het dunner plastic zou ook snel stukgaan op een koude of ongelijke ondergrond. Een slaapmat is van dikker materiaal en is ook goed geïsoleerd.  Slaapmatten zullen niet zo snel stukgaan op moeilijke grond, en koud zal zich via de slaapmat niet naar boven kunnen werken.