Eenpersoons luchtbed

Ons assortiment éénpersoons luchtbedden en luchtmatrassen is zeer uitgebreid en gevarieerd, voor ieder wat wils. Let goed op de afmetingen want niet alle eenpersoons luchtbedden zijn even groot. Zo hebben we smalle en compacte 1-persoons luchtbedden, ideaal voor in de tent, maar ook royale, extra brede 1-persoons luchtbedden voor wie graag lekker breeduit slaapt.

28 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Eenpersoonsluchtbed

Wanneer een echt bed niet beschikbaar is, of om praktische redenen niet te gebruiken is, kan men altijd terugvallen op een luchtbed. Een luchtbed is een simpel matras (meestal van plastic) dat gevuld wordt met lucht om op die manier een comfortabele ligplaats te creëren. Door het relatieve comfort en het enorme gebruiksgemak is een luchtbed de ideale vervanger van het matras als dat niet beschikbaar is.

Het gebruik van een luchtbed

Luchtbedden zijn in verschillende situaties uitermate handig. Een aantal plaatsen en gelegenheden om van een luchtbed gebruik te maken zijn op vakantie, op de camping, tijdens de reis of tijdens het logeren. Ook op verjaardagen kunnen luchtbedden van pas komen om late gasten en gasten die niet direct weer naar huis kunnen een slaapplaats te bieden.

Het gebruiksgemak van een luchtbed maakt het tot een ideale vervanger van de matras. Een luchtbed is zo op te vouwen of op te rollen, en kan overal mee naartoe gebracht worden. De meeste luchtbedden worden met een elektrische pomp opgeblazen en zijn binnen een mum van tijd omgetoverd van een lap plastic tot een comfortabel matras.

Soorten en maten luchtbedden

Luchtbedden zijn in vele soorten en maten te verkrijgen. Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en het soort matras dat u zoekt of nodig hebt, kunt u uw keuze maken uit vele luchtbedden.

Eenpersoonsluchtbedden zijn de meest voorkomende. De luchtbedden kunnen variëren in dikte, lengte, breedte, comfort en materiaal. Ook zijn er luchtbedden die zichzelf opblazen (self-inflating) en luchtbedden die apart moeten worden opgeblazen. Over het algemeen geldt: hoe groter, dikker en comfortabeler een luchtbed, hoe duurder het is. Dit gaat echter niet in alle gevallen op. Dikke luchtbedden zijn niet per se minder goedkoop dan dunne luchtbedden.

Er bestaan een aantal verschillende soorten eenpersoonsluchtbedden. Allereerst de reguliere luchtbedden, die opgeblazen worden en een matras van redelijke dikte vormen. Daarnaast zijn er ook de zogenaamde slaapmatten. Deze zijn iets dunner, en meer gericht op campinggangers en kampeerders. Deze matten zijn van steviger materiaal, en minder dik dan reguliere luchtbedden. Hierdoor zijn ze wat makkelijker mee te dragen en gaan ze niet zo snel stuk als ze op ongelijk of ruw materiaal liggen.